over ons


Over ons

ReDesign Your Shirt is een initiatief van Marjo Dirks en Brigitte de Man.

Marjo Dirks (links op foto)
"Altijd op zoek naar nieuwe materialen en mogelijkheden kwam het materiaal flock op mijn pad. Als eerste om de tekst HOERA op de door mijn ontwikkelde verjaardagsvlag te maken maar later ook voor andere doeleinden.
Flock is een fantastisch materiaal om t-shirts op te waarderen. Vlekken of gaatjes wegwerken op de shirts van mijn kinderen maar ook om hun kleding op te vrolijken. Ik gebruik het ook veel om een kraam- of verjaardagskado te personaliseren: een leuke en betaalbare vorm van een uniek kado."

Brigitte de Man (rechts op foto)
"Door mijn werk als grafisch vormgever werk ik vaak achter de computer. In mijn vrije tijd teken ik graag gewoon met de hand op papier. Het werk dat ik dan maak, is heel grafisch en bestaat vaak uit gestilleerde vormen. Voor het maken van een serie t-shirts met een door mij ontworpen opdruk kwam ik in aanraking met flock. Dit materiaal hecht heel goed op textiel, blijft erg mooi in de was en is kleurecht. Daarnaast kun je heel makkelijk allerlei (zelfontworpen) vormen uit het materiaal snijden of knippen. Ideaal dus om mijn eigen t-shirts te maken."