Winkelwagen

flockArt


flockArt
Estafette expositie 

ReDesign your shirt heeft 10 kunstenaars / vormgevers gevraagd met flock (strijkvelours) een bijzondere 
toepassing te maken. Van woensdag 4 april tot 22 augustus kunt u iedere 2 weken de resultaten bewonderen in de etalage aan het Wilhelminapark 38 in Tilburg. 

De deelnemende kunstenaars / vormgevers zijn:
Jelske Loots, Klaartje Berkelmans, Linda van Os, Belinda van Erp, Barbara Sauveitre, Marieke Wouters, Chantal Rens, Marina Višiç, Monica Hajek en Carin de Kok.

Nu in de etalage
Brigitte de Man
Wie ben ik?
Materiaal: Flock op katoenen t-shirts

Als uitgangspunt heb ik de voorgesneden flock rondjes 
genomen. Ik wilde onderzoeken hoeveel verschillende karakters ik kon ontwerpen, uitgaande van 2 maten rondjes. Ik heb de karakters ontworpen op de computer waarna ik ze in flock op de t-shirts heb gemaakt.
Het eerste waaraan de rondjes me deden denken was een krullenkopje. Dat kon natuurlijk extremer met een afrokapsel. Ook de ogen heb ik op verschillende manieren gemaakt waardoor je de ene keer een boos mannetje krijgt en de andere keer vrouwelijke ogen met oogschaduw. 

www.havingstyle.nl
www.bmore.nl


Veel kijkplezier gewenst.

Van 2o september t/m 18 oktober
Marjo Dirks
Ik ben zelf aan de beurt om als 10e een flockArt etalage in te richten. Nu pas voelde ik de zoektocht zoals de andere deelnemers: naar het juiste beeld en verhaal. 
Wat wil ik maken, wat wil laten zien? Na heel veel uitprobeersels liet ik alles los en dacht: waar heb ik zelf zin in?
Ik wil maskers maken van textiele materialen. Ik ging aan de slag, het ging heerlijk maar die rok moest er toch bij. Benen erbij en het kon samengaan.
Er bleef een armenhoofd over, die kwam in mijn eigen etalage 
(die zie je later).
Lees meer op mijn weblogVan 22 augustus t/m 20 september
Barbara Sauvaitre
Flock eens iets anders
Materiaal: leer,katoen, wol,flock

"De uitdaging aangegaan om de mogelijkheden van het flocken te onderzoeken: is de tas een tas?, is de deken een deken?, is het wat je ziet?"
barbarasauvaitre@hotmail.comVan 8 augustus t/m 22 augustus
Monica Hajek
"Klik, een foto"
Materiaal: Flock, canvas, schuimrubber

De egale heldere kleuren associëren makkelijk met de helderheid van pictogrammen en icoontjes. Omdat ik graag een object wilde maken heb ik het fototoestel als icoontje driedimensionaal uitgevoerd. De fotoslinger heb ik er later bijgemaakt met als uitgangspunt basale geometrische vormen die door hun rangschikking een herkenbaar beeld geven.
www.monicahajek.nl
weblog: moonmade.blogspot.nlVan 8 augustus t/m 22 augustus
Carin de Kok
Spiegelbeeld
Materiaal: Flock op geweven streep katoen

Zonder titel
Materiaal: keramiek en flock op bedrukt ribflueel

www.atelierdekok.nlVan 4 juli t/m 8 augustus
Marieke Wouters
bloed zweet en tranen
Materiaal: nylon body suite

Helemaal bedekt lichaam alleen de plekken van de tranen in witte flock druppels, zweet in zwarte druppels en bloed in rode druppels aangebracht op het pak.
www.kantsocialdesign.nl
www.facebook.com/kantsocialdesignVan 13 juni t/m 4 juli
Chantal Rens
'Russisch zout' (2012)
Materiaal: flock op boeken

Re-design your shirt vroeg me te experimenteren met flock (strijkfluweel) op verschillende ondergronden.  
In de etalage is het resultaat te zien; een collectie met flock bewerkte boekkaften.Van 31 t/m 13 juni
Marina Visic
'Triangle Man' (2012)
Materiaal: Flock op katoen

De opdracht van Redesign Your Shirt was voor mij een mooie gelegenheid om met een ander soort textiel en beeld te werken. Eerst heb ik al het flockmateriaal in driehoekjes van verschillende groottes gesneden. Het vormen van een beeld uit al deze losse onderdelen was een bijzonder proces. Het beeld ontpopt zich als een constructie met allemaal kleine bouwsteentjes. Langzaam ontstaat er een beeld dat lijkt te schommelen tussen een Afrikaans masker en een robot uit de serie 'Transformers'; Primitieve en moderne beeldtaal gaan hand in hand.
www.marinavisic.comVan 16 t/m 30 mei
Belinda van Erp
SWEET SWEET MEMORY’S!
Materiaal: flock op diverse ondergronden

Het was heerlijk en uitdagend om met FLOCK te werken. Het experimenteren op verschillende ondergronden, met verschillende vormen en kleuren zorgden voor vele ideeen. Ideeen die nog niet allemaal vorm hebben gekregen en die ik nog graag verder wil uitwerken. Grafische vormen en composities, emotie en eerlijkheid zijn belangrijke thema’s in mijn schilder- en fotografie werk. 
In SWEET SWEET MEMORY’S heb ik FLOCK gebruikt op textiel, hout en karton, om vorm te geven aan deze thema’s. Met FLOCK in SWEET SWEET MEMORY’S begint een dierbare verzameling van eigen herinneringen, eigen verhalen, eigen foto’s, eigen schetsen en eigen tekeningen.
www.belindavanerp.nl


Van 2 t/m 16 mei
Linda van Os
groei en bloei
Materiaal: (gedessineerd) textiel, flock, stift, papier

Sisalin staat voor mooi, vrolijk, kleurrijk en voornamelijk schilderwerk. Door de opdracht van reDesign your shirt, ben ik de uitdaging aangegaan om mijn illustraties samen te laten gaan met textiele materialen.
De illustratie behoren toe aan een serie die ik vorig jaar heb gemaakt onder de noemer 'groei en bloei'. Op het grote doek heb ik illustraties en flock toegevoegd in een bestaand patroon. In de tak hangen medaillons met mijn illustraties. Deze tekeningen zijn omringd door kleurrijke flock, de restruimtes zijn opgevuld, net zoals in mijn schilderijen.
Meer werk is te zien op www.sisalin.nlVan 18 april t/m 2 mei
Klaartje Berkelmans
"Bloemen" 
Materiaal: flock, linnen, voile, vilt, draad en knopen

Als illustrator en collage-maker maak ik beelden die gelaagdheid en structuur hebben. Ik was benieuwd of ik die gelaagdheid ook kon vertalen naar het flockmateriaal en ben met die vraag in mijn hoofd gaan experimenteren. Uiteindelijk heb ik  meerdere kleuren over elkaar gebruikt, de flock geperforeerd en doorgestikt en er knopen en andere stoffen op genaaid. Hierdoor krijgt het materiaal een hele nieuwe look en krijgen de bloemen een heel eigen karakter. Ik koos voor bloemen omdat ik de natuur een onuitputtelijke bron van inspiratie vind en bloemen helemaal passen bij de mooie intense flock-kleuren. 
www.klaartjeberkelmans.nl
www.klaartjeberkelmans.nl/blogVan 4 t/m 18 april
Jelske Loots
Maak je eigen designtas
materiaal:Flock op katoen

De kartonnen aankleedpopjes waar ik vroeger zoveel plezier aan beleefde diende als uitgangspunt voor mijn ontwerp voor redesign your shirt. Ik schilderde een popje met acryl en liet dit op de katoenen tassen drukken. De
variaties met flock zijn eindeloos.
De tassen zijn te koop op: www.hellojello.nl